Zorg voor energie binnen je bedrijf

Heb je een eigen bedrijf of ben je verantwoordelijk voor een team/de mensen binnen het bedrijf. Dan is het vaak aan jou de taak om het personeel gemotiveerd te houden en er voor te zorgen dat de energie binnen jouw bedrijf hoog blijft! In dit artikel geven wij een aantal voorbeelden hoe je dit kan doen en laten we zien wat de voordelen zijn van veel energie binnen een bedrijf.

Voordelen van veel energie binnen je bedrijf

Wanneer je personeel veel energie heeft waardoor er veel energie binnen het bedrijf is zullen er een aantal dingen goed gaan lopen. Ten eerste zal de teamgeest optimaal zijn. Wanneer iedereen energie in het bedrijf en dus in elkaar steekt krijg je vaak een hecht team. Vervolgens zal je dit ook zien in activiteiten naar buiten toe. Denk bijvoorbeeld aan marketingactiviteiten die optimaal worden ingezet. Vervolgens zullen je klanten het ook merken dat de energie er vanaf spat. Dit zorgt vaak voor een hogere klanttevredenheid. Alles bij elkaar zorgt vervolgens weer voor hogere omzet, winst en daardoor groei.

Blijf je personeel uitdagen

Door uitdaging zal je personeel steeds meer energie krijgen. Uitdagingen kosten natuurlijk ook energie maar zodra een uitdaging iets leuks en effectiefs is dan zal de energie alleen maar toenemen. Je kan je personeel op verschillende manieren uitdagen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van verschillende cursussen en opleidingen. Door een opleiding aan te bieden kan je personeel zijn of haar kennis sterk verbreden in iets wat ze leuk vinden en direct kunnen toepassen binnen het bedrijf. Dit is dus niet alleen investering in je personeel maar uiteindelijk ook weer in je bedrijf qua mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan extra diensten die je kan aanbieden wanneer je personeel beschikt over die bepaalde skills.

Plezier geeft energie

Plezier binnen een bedrijf is ontzettend belangrijk. Door dit te stimuleren kan je bijvoorbeeld een borrel organiseren eens in de maand of zelfs wekelijks. Je kan er ook voor kiezen om een keer in het jaar een personeelsfeest te geven. Een personeelsfeest kan je op verschillende manieren uitvoeren. Je kan het ook gemakkelijk uitbesteden waardoor alles voor je wordt geregeld. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je er niet te veel tijd aan kwijt bent en dat je toch een leuk personeelsfeest hebt! Naast personeelsfeesten is het ook slim om met feestmomenten (Sinterklaas, Kerst) leuke dingen te organiseren, zoals een brunch of een cadeautjesmoment.