workstation

Wat is een workstation en wanneer worden ze gebruikt?

Een wereld zonder computers kunnen we ons niet meer voorstellen. We gebruiken ze voor werk, privé, vanuit de overheid, vanuit commerciële bedrijven. Er zijn zoveel toepassingen van computers dat de wereld niet meer zonder zou kunnen draaien. Daarom zijn er dan ook veel soorten computers die speciaal worden gemaakt voor de taak die ze uitvoeren. Bijvoorbeeld de workstation.

Wat is een workstation?

Een workstation is een soort computer op maat. Dat klinkt heel breed maar dat is het ook. Een workstation is namelijk een computer die wordt geproduceerd om op een werkplek specifieke taken uit te voeren. Het is dus niet de simpele computers die we van thuis gewend zijn waarmee je op social media kunt kijken en Word kunt openen. Met een workstation vervul je specifieke taken die andere computers niet allemaal uit kunnen voeren. Een workstation wordt dan ook vaak gebruikt in productieprocessen en in fabrieken. 

workstation

Wanneer heb je een workstation nodig?

Bij gecompliceerde processen wordt vaak een workstation ingezet. Processen is wederom een hele brede term maar het is dan ook iets waar computers altijd verantwoordelijk voor zijn. Een computer volbrengt processen. Welke processen dat zijn, kun je vooraf bepalen. Een workstation of computer in een fabriek kan dan bijvoorbeeld processen uitvoeren die specifiek voor die fabriek nodig zijn. Zo’n computer heb je echter weinig aan als je deze mee naar huis zou nemen. Je kunt de workstation vaak niet zomaar thuis installeren en gebruiken om je Facebook te checken.

workstation