4K-TV

Wat is 4K-TV?

Met vier keer zoveel details als high-definition televisie, begint 4K Ultra HD op grotere schaal beschikbaar te worden.

Maar is het de moeite waard om een ​​4K-TV te kopen? Martin Pratt In dit artikel 4K TV uitgelegd Wat is er zo speciaal aan 4K-TV? Waar kan ik 4K-content vinden? Moet ik een 4K-TV kopen?

Het aantal 4K-films en -programma’s dat je in ultrahoge definitie kunt bekijken, neemt altijd toe en als je op zoek bent naar een nieuwe TV, moet het zeker een 4K-set zijn.

Je zult ook zien dat namen als Ultra HD, UHD en zelfs 4K Ultra HD worden gebruikt, maar ze verwijzen allemaal naar hetzelfde. Dit is een TV met een resolutie van 3.840 x 2.160 pixels, meer dan 8 miljoen pixels in totaal, vier keer het aantal in Full HD (1.920 x 1.080). De beste smart TV’s vind je hier.

4K-TV

Wat is er zo speciaal aan 4K TV?

Als je naar 4K kijkt, zie je alles op het scherm kristalhelder en met weelderige details. Er is een niveau van detail en diepte dat HD-sets gewoon niet kunnen bereiken – soms voelt het bijna 3D. Alle grote merken, waaronder Samsung, Panasonic, LG en Sony, hebben inmiddels een groot assortiment 4K TV’s, van instapmodellen tot monstersets die vele duizenden euro’s kosten.

Over het algemeen zul je merken dat 4K-TV’s modellen met een groot scherm zijn van 40 inch of meer. Dit komt omdat om de hogere beeldkwaliteit echt te waarderen, je het op een grote TV moet kijken, omdat het nogal verloren gaat op een klein scherm.

Er staan ​​ons een aantal grote uitdagingen te wachten voordat 4K een hoofdbestanddeel is van het TV-kijken van de meeste huishoudens. Maar inhoud wordt steeds breder beschikbaar, zij het via TV-uitzendingen, ultra-HD Blu-rays en internetstreaming: 4K TV-zenders Sommige 4K TV-zenders komen beschikbaar om naar te kijken op betaal-TV-diensten, zoals BT en Sky, maar er zijn er niet veel.

Er blijven grote technische uitdagingen bestaan ​​bij het introduceren van 4K-kanalen op de abonnementsvrije service Freeview, en we denken dat dit een grote factor zal zijn in het mainstream worden van deze technologie. Hier de PlatteTV kortingscodes.

Blu-ray Elke maand komen er steeds meer 4K ultra-HD Blu-rays in de schappen, maar je betaalt een premie, niet alleen voor de schijven, maar ook voor de spelers. 4K Blu-ray-spelers beginnen bij ongeveer €180.

4K internet video streaming Content providers zoals Netflix, Amazon Video en YouTube zijn al begonnen met het streamen van content in 4K. Maar je hebt minimaal 15 Mpbs breedband nodig (idealiter 20 Mbps of hoger) om een ​​betrouwbare stream te krijgen.

Bovendien blijven de prijzen van 4K-TV’s dalen, dus als je op zoek bent naar een nieuwe TV, raden we je aan er een te kopen met een 4K-scherm. Maar aangezien HD nog steeds het grootste deel van de beschikbare inhoud vormt om naar te kijken, zou je, als je een HD-TV hebt waar je tevreden mee bent, niet de behoefte moeten voelen om deze te vervangen.

Dat gezegd hebbende, hebben onze tests uitgewezen dat 4K-sets beter zijn in het weergeven van HD-inhoud dan Full HD-sets. Onderstaande grafiek laat zien dat ongeacht de grootte van de TV, 4K-sets de voorsprong hebben op het gebied van HD-beeldkwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *