Waarom een Schneider electric USB-stopcontact?

Schneider Electric is specialist als het gaat om energiemanagement en het automatiseren van huizen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrie. Schneider Electric ontwikkelt voor allerlei soorten branches technische oplossingen.  De focus ligt het meeste rond duurzaamheid en innovatie.

Aangezien de vraag naar energie in 2040 naar verwachting zal verdubbelen is het belangrijk nu al na te denken over duurzame energie opties. Al deze extra huishoudens hebben namelijk recht op veilige en duurzame energie. Maar kan je zelf ook bijdrage met je keuze in stopcontacten aan een duurzamere wereld.

USB-stopcontact

Schneider richt zich op eenvoudigheid en veiligheid tijdens installatie van hun apparaten en dan met name hun USB-stopcontacten. Bij USB-stopcontacten hoef je enkel je USB-kabel in de USB portal te doen en de andere kant in je elektronische apparaat. Je kunt met dit type stopcontacten tot wel 3 apparaten tegelijk voorzien van stroom. Met het gebruik van smartphones is de vraag naar deze stopcontacten enorm toegenomen over de jaren heen. Naast het opladen van meerdere apparaten zullen de apparaten ook sneller opladen. Het opladen van een apparaat gaat namelijk sneller als je het direct via een USB oplaadt dan wanneer je over een langere periode de originele oplader gebruikt. Aangezien het opladen van telefoons en tablets een dagelijks fenomeen is geworden zou een USB-stopcontact een enorm goeie en duurzame optie zijn.

Conclusie

Uw stopcontact kan een enorm verschil maken in gebruiksgemak maar ook de impact op het milieu. Wanneer je apparaten sneller opladen zullen deze ook sneller weer van de oplader afgehaald kunnen worden. Je verbruikt dus minder stroom voor hetzelfde resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *