UPS noodstroom is noodzakelijk

De kans dat er tijdens een belangrijke operatie of een andere belangrijke handeling waarbij stroom vereist is en de stroom uitvalt, is eigenlijk best klein. Helaas gebeurt dit toch vaak genoeg en dit kan dus ook hele grote en vooral nadelige gevolgen hebben voor het feit dat dit kan gebeuren. Om dit tegen te gaan wordt er gebruik gemaakt van UPS systemen dit wordt ook wel noodstroom genoemd en dit wordt voornamelijk gebruikt als de stroom uitvalt en er toch stroom nodig is. Door het inzetten van een goed UPS systeem is het mogelijk dat de nadelige gevolgen worden verholpen. 

Voorbeelden van stroomuitval

Je kunt je voorstellen hoe gevaarlijk stroomuitval kan zijn bij belangrijke handeling. Bedenk je dus dat een chirurg bezig is met een ingewikkelde operatie en dus ook eigenlijk leunt op het feit dat de elektriciteit of stroom goed werkt. De operatie kan natuurlijk in gevaar komen als er niet verder kan worden geopereerd door stroomuitval. 

Dit is precies de reden waarom een UPS systeem zo belangrijk is om achter de hand te hebben. Hetzelfde geldt voor het feit bedrijven die constant gebruik maken van computers en servers, waarbij deze belangrijke transacties uitvoeren. Mocht de stroom het niet meer doen kunnen de gevolgen dus voor grote problemen zorgen.

Soorten UPS systemen

Er worden voornamelijk twee soorten systemen gebruikt en beide systemen zijn geschikt voor het voorzien van noodstroom. Het systeem dat berust op batterijen is zeer handig, want dit systeem heeft dus een ingebouwde batterij en wordt dus actief als de stroom uitvalt. De batterij schakelt dan aan en zorgt ervoor dat de noodstroom direct actief is. Daarnaast is er ook het zogenaamde dynamisch UPS systeem. Hier wordt er voornamelijk gebruikt gemaakt van brandstof die ervoor zorgt dat de stroom dus niet kan uitvallen omdat brandstof gebruikt wordt om de noodstroom te activeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *