Stoppen doorgeslagen? Dit kunt u doen!

Een kortsluiting oplossen is belangrijk wanneer de stoppen doorgeslagen zijn. Het is dan belangrijk om de oorzaak te zoeken. U wilt de stroom immers snel weer kunnen gebruiken. Misschien is de kortsluiting ontstaan terwijl u op de computer werkte, televisie keek of net de was aan het doen was en u wanhopig op zoek was naar schone kleren. Hoe het ook gekomen is, het is belangrijk om dat u de kortsluiting oplost en weer overgaat tot de orde van de dag. Wat nu te doen?

Bel een elektricien om de kortsluiting op te lossen

Een kortsluiting oplossen is vaak geen ingewikkelde klus voor een elektricien. Tenminste, als hij kan achterhalen waar het gebeurd is. Als er maar één groep losgekoppeld is, is het vaak gemakkelijk te zien wat de oorzaak is. Ga in die kamer kijken welke apparaten stroom gebruiken en haal die eruit. Zet de stroom aan en kijk of het kortsluitprobleem verholpen is. Als dit niet helpt, dan is het vaak iets ingewikkelder. Dan is er een elektricien nodig.

Meerdere apparaten?

Als er meerdere apparaten met een snoer zijn, is het goed om ze één voor één terug te zetten. Steek ze allemaal één voor één weer in het stopcontact. Het is dan mogelijk te ontdekken welk apparaat de kortsluiting veroorzaakt. Als er een apparaat gevonden is, is het goed om ook naar de kabel te kijken om te ruiken of er iets doorgebrand is. Als dat het geval is, is de oorzaak gevonden. Dan kan het probleem opgelost worden. Leuk om te weten. Toch?

Hebt u hulp nodig met een kortsluiting oplossen?

Als u hulp nodig hebt, kunt u altijd een goede elektricien inschakelen om het probleem op te lossen. Een elektricien heeft veel ervaring en kan het probleem vaak sneller vinden dan wanneer u er zelf aan gaat werken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *