Marktplaats voor transport

De bouw en landbouw zijn sectoren die vaak vergeten worden. Het is een van de weinige sectoren die in essentie altijd hetzelfde zal blijven. Waar we bijvoorbeeld tijdens de coronacrisis vaak stilstonden bij de hardwerkende mensen in de zorg, in de gehamsterde supermarkten, en de politie bij de avondklokrellen, en anderzijds de mensen in de horeca en contactberoepen die al lange tijd zonder werk zitten, beseffen veel mensen niet dat bijvoorbeeld schoonmakers en (land)bouwwerkers ook gewoon hard moeten blijven werken, wat er in de wereld ook gebeurt. Veel mensen weten dan ook niet veel over wat deze sector eigenlijk inhoudt, dus vandaag schijnen we in deze blog wat licht op interessante kanten en fenomenen uit de bouw. 

Transportmiddelen en machines

Als kind zijn we eigenlijk veel meer bezig met wat er gebrut in de landbouwsector. Video's en verhaaltjes over hoe de boer fruit en groente verbouwt, ploegen, zaadjes planten, water geven, en weer plukken. Speelgoed van tractors, wielladers, ploegmachines, en andere machines. Dit is dan ook het beeld wat – terecht – ook op latere leeftijd vooral met de sector geassocieerd wordt. Want eigenlijk is het heel bijzonder, hoe weinig er aan de sector en de gebruikte apparatuur verandert. Het werkt goed zoals het werkt, en in tegenstelling tot veel andere producten middelen en beroepen is er weinig ruimte voor ontwikkeling omdat de machines een heel duidelijk doel dienen en dat al zo efficient mogelijk doen. 

Markplaats voor transportmiddelen en (land)bouwmachines

Er vind op dat gebied dan wel weer een andere mooie ontwikkeling plaats. Waar er aan de machines en middelen zelf niet veel verandert met de loop der jaren hebben de bouwmannen namelijk toch meer uit deze markt weten te halen. Transportmiddelen zijn namelijk erg duur. Je doet er erg lang mee omdat ze altijd van goede kwaliteit moeten zijn om aan alle regels te voldoen en gebruikt te mogen worden, maar desondanks komt het vaak voor dat het bedrijven het niet lang genoeg redden en al hebben geinvesteerd in een machine of voertuig, dat een bedrijf zich verplaatst en deze niet mee kan vervoeren, of dat deze bijvoorbeeld aar voor tijdelijk gebruik zijn, bijvoorbeeld bij verbouwingen. Tweedehands voertuigen kunnen uitwisselen is daarom een ideale manier om de markt duurzamer te maken én geld te besparen. Wanneer jij in google nu zoekt op 'shovel te koop' vind je direct een aantal mooie wielladers, voor enorm goede prijzen. Zo wordt de bouwsector ook meteen voor nieuwe ondernemers aantrekkelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *