Goede logistiek binnen jouw bedrijf en als bedrijf?

Het is altijd belangrijk om jouw bedrijf goed op rolletjes te hebben. Vooral wanneer je een producerend bedrijf bent. Dan staat logistieke operatie centraal. Of dit nou intern is of niet. Wanneer dit goed werkt en goed verloopt, levert dit een belangrijke bijdrage aan het rendement van het bedrijf. Of terwijl, je hebt er alleen maar voordelen van. En dat wil je uiteindelijk hebben met jouw bedrijf, toch?

 

SAP en industrie

We weten allemaal, dat digitalisering steeds belangrijker wordt en het steeds meer een rol speelt in ons dagelijkse leven. We kunnen het eigenlijk al niet meer wegdenken. Of dit nu in ons privé dagelijks leven is of juist werk gerelateerd is. Omdat we deze trend in het dagelijkse leven steeds groter zien worden, groeit deze trend ook in het bedrijfsleven digitaal erg veel. Er is namelijk sprake van een digitale revolutie. Hierin worden bedrijven slimmer met elkaar verbonden, offerwijl digitaal verbonden. Het is hierbij namelijk zo, dat bedrijven verbonden zijn met verschillende netwerken waarbij vraag en aanbod, zelfsturend en wendbaar zijn. Dit kan namelijk resulteren in een verbetering van de operationele effectiviteit maar ook in omzet en klanttevredenheid. Dus eigenlijk alleen maar voordelen. 

 

Wanneer je hier naar gaat kijken, om jouw bedrijf slimmer te maken, worden hier ook verschillende SAP diverse apps genoemd. Hieronder vallen namelijk big data, IoT (Internet of things) en AI (kunstmatige intelligentie.

 

Een goed werkend bedrijf

Dat is wat iedereen wilt met een eigen bedrijf natuurlijk. Want je wilt dat alles soepel loopt en dat de logistiek binnen het bedrijf soepel verloopt. Zodat dit naar de buitenwereld soepel verloopt. Want hoe cliché het ook klinkt, het is zeker waar. Want extern winnen, is intern beginnen. En daar ligt het gehele punt. Veel bedrijven hebben dat niet altijd goed voor ogen, terwijl dat wel erg belangrijk is. Daarbij ook communicatie. En communicatie is een van de belangrijkste punten dat goed moet lopen binnen een bedrijf. En toch is dit punt een van de lastigste punten en hebben veel mensen dit niet onder de knie. Hoe vaak je niet hoort dat de communicatie binnen een bedrijf niet soepel loopt en dit extern ook te merken is. Terwijl iedereen denkt dat het heel gemakkelijk is. Daar moet natuurlijk niet te gemakkelijk over gedacht worden. Want het is stiekem helemaal niet zo makkelijk. 

 

Maar het aller belangrijkste is uiteraard dat je het allemaal stap voor stap doet en niet met te grote sprongen vooruit wilt gaan.