Email server op het internet

Binnen de internet email server is een message relaying, of email server, software die e-mailberichten van het ene computersysteem naar het andere overbrengt met behulp van SMTP. De twee hierboven genoemde termen worden ook in sommige andere contexten gebruikt. Zo is de term netwerk-e-mail ook gerelateerd aan de server. De internet-e-mailsystemen zijn gebouwd over netwerken zoals internet, lokale netwerken (LAN’s) of draadloze netwerken zoals de GSM-netwerken. Er zijn verschillende soorten email server, zoals de privé-e-mailserver, de gedeelde e-mailserver, de virtuele privéserver en de reseller-e-mailserver. Een email server is ontworpen om de distributie te regelen van e-mails die naar een ontvanger worden verzonden. De e-mails worden gedistribueerd volgens de regels die zijn gedefinieerd door de e-mailserviceprovider. Er kan bijvoorbeeld een groepsmailinglijst zijn waar elk lid een e-mailadres krijgt. Het is dan aan de email server om de e-mails door te sturen naar de leden van de groep.

Een derde term voor email server

Een derde term email server wordt ook wel de mailverwerkingsserver genoemd. Deze term wordt over het algemeen gebruikt om te verwijzen naar elk computersysteem dat wordt gebruikt voor het verzenden, ontvangen, opslaan, doorsturen en configureren van e-mail. De term e-mailverwerkingsservers omvat ook internet-mailservers. In de afgelopen jaren is dit verengd om ook faxapparaten te omvatten. Dit type server wordt ook wel content delivery system (CDS) genoemd. Er zijn twee soorten e-mailservers, de SMTP-server en de POP3-e-mailserver. Een SMTP-server kan berichten naar de inbox van een ontvanger sturen. Aan de andere kant kan een POP3-e-mailserver berichten tussen verschillende ontvangers overbrengen op een manier die vergelijkbaar is met e-mail.

Een groot voordeel van SMTP servers

Een groot voordeel van de SMTP-server is dat het een gemakkelijke manier is voor mensen om te corresponderen zonder achter hun computer te zitten. Aan de andere kant zijn er enkele beperkingen aan het gebruik van de SMTP-server. Een SMTP-e-mailserver kan geen e-mails tegelijkertijd aan meerdere ontvangers bezorgen. Afgezien daarvan kunnen e-mails alleen worden verzonden door gebruikers in een lokaal netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *