Een goede entertainment set

Aangezien we dit jaar toch ontzettend veel binnen zitten is het nog nooit zo’n goed moment geweest om te investeren in je eigen woning. Door de lockdown zijn heel veel mensen sowieso al binnenshuis gaan klussen. Maar niet alleen je interieur verdient een update, ook je entertainment set kan verbeterd worden. We hebben niet veel beters de doen dan lekker op de bank zitten en een goede film of serie kijken. Dat doe je toch het liefst op een hoogwaardige manier. Daarom bespreken we in dit artikel hoe je zelf een echte thuisbioscoop kunt maken. Dit klinkt vaak duurder en ingewikkelder dan het echt is namelijk.

Geen kamer te klein

De eerste regel van een echte thuisbioscoop is dat je niet gigantisch veel ruimte nodig hebt. Geen kamer is te klein. Je hebt bij een kleinere kamer natuurlijk wel de juiste apparatuur nodig. Welke kamer je gebruikt voor een thuisbioscoop is niet zo belangrijk. Het enige wat welk belangrijk is, is dat je de kamer volledig kunt verduisteren. Gebruik hiervoor dikke gordijnen, of rolluiken. De volgende stap is de inrichting. Wees je er bewust van dat geluid op harde oppervlakken weerkaatst. Daarom is het aan te raden voor een zachte vloerbedekking te kiezen voor je thuisbioscoop. Vloerbedekking zoals tapijt absorbeert namelijk het geluid.

Geluid

Eigenlijk is de geluidservaring van een film of serie net zo belangrijk of zelfs belangrijker als het beeld. Daarom wil je investeren in een goed speakersysteem. Er zijn verschillende geluidssystemen om uit te kiezen maar we raden absoluut surround sound aan. Als je bijvoorbeeld Pirates of the Carribean kijkt dan zullen de kanonskogels je om de oren vliegen. Om je thuisbioscoop een high tech uitstraling te geven kun je kiezen voor draadloze speakers.

Beamer of tv

Voor een thuisbioscoop zul je vaak kiezen voor een beamer of voor een televisie. Met het grote beeld van een projector zul je een echt bioscoopgevoel krijgen wanneer je een film kijkt. Daarnaast heb je het voorbeeld dat je met een beamer meer ruimte overhoudt dan met een televisie. Terwijl het beeld vaak groter is. Wel is de beeldkwaliteit vaak wel iets lager.  Al zijn de beamers tegenwoordig zo goed dat dit niet met het blote oog te zien is.

Als je kiest voor een televisie dan kun je genieten van optimale beeldkwaliteit. Televisies zitten vol technische hoogstandjes zoals 4k-beeldkwaliteit en OLED. Je hebt natuurlijk wel veel kabels nodig zoals een COAX kabel. Probeer deze netjes achter de televisie weg te werken om je thuisbioscoop een mooie uitstraling te geven.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*