De beste verlichting voor middelbare scholen

Voor middelbare scholieren is het belangrijk dat ze fijne werk- en leeromgeving hebben op school. Een goede leeromgeving zorgt ervoor dat ze meer in zich op kunnen nemen en prettiger kunnen studeren. Verlichting is een belangrijke factor voor een goede leeromgeving en hier moet dan ook zeker aandacht aan besteedt worden bij de inrichting van de school. In deze blog leest u meer over de soorten verlichting die geschikt zijn voor een middelbare school. 

Daglicht

Bij verlichting moet u niet alleen denken aan de lampen in het schoolgebouw, maar ook aan het daglicht. Daglicht is erg belangrijk, omdat dit de meest prettige vorm van licht is om in te studeren. Daglicht houdt middelbare scholieren wakker en zou ervoor zorgen dat ze meer geconcentreerd kunnen studeren. Bovendien zou niemand het natuurlijk prettig vinden om de hele dag in een donker gebouw te zitten. Daarom is het belangrijk dat een schoolgebouw veel ramen heeft om zoveel mogelijk daglicht naar binnen te laten. Dit geldt zowel voor de klaslokalen als voor de kantine en de gangen in het gebouw. Belangrijk is wel dat er ook genoeg zonneluiken geplaatst worden bij de ramen. In een schoolgebouw kan het in de zomer namelijk erg warm worden als er veel ramen zijn dus dan zijn zonneluiken fijn om dit een beetje tegen te gaan. 

Klaslokalen

Naast dat zoveel mogelijk daglicht heel prettig is in klaslokalen, is het ook belangrijk dat er genoeg verlichting is op donkere dagen. In de winter is het soms zelfs nog donker buiten als leerlingen al moeten beginnen met school, dus het is fijn als er dan goede verlichting binnen het klaslokaal is. Het beste is als het daglicht zo natuurlijk mogelijk lijkt om hetzelfde effect te creëren als daglicht doet. Daarnaast is een warmere kleur verlichting beter dan kille koude lampen, zodat het klaslokaal ook wat sfeer krijgt. Het bedrijf BES LED is gespecialiseerd in verlichting en biedt ook verlichting aan speciaal voor scholen. U kunt dus eens een kijkje op hun website nemen om te zien welke lampen zij aanraden voor in een schoolgebouw. 

Overige ruimtes

Naast de klaslokalen zijn er ook nog andere ruimtes die speciale verlichting nodig hebben. Veel scholen hebben bijvoorbeeld een aula met een klein podium. Een school zal hier eventueel speciale verlichting willen hebben voor optredens en dergelijke. Uiteraard hebben veel scholen ook een gymzaal die verlichting nodig heeft. Het bovengenoemde bedrijf BES LED verzorgt ook LED sporthalverlichting voor de gymzaal van een school. Het bedrijf biedt hier bijvoorbeeld verlichting voor aan die lang meegaat en niet vaak vervangen hoeft te worden, aangezien gymzalen vaak een hoog plafond hebben.