CV-ketel doorn in het oog?

cv ketel kopen

Een CV-ketel is niet direct een lust voor het oog in jouw huis. Vaak is het zo dat de CV-ketel op zolder staat. Een zolder is vaak omgebouwd tot een werkkamer of slaapkamer. Heb je plannen om de CV-ketel weg te werken? Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden.

Gerelateerde link: 
CV ketel kopen
Greeon

Ventilatie

De CV-ketel heeft voldoende ventilatie nodig om optimaal te werken. Heb je het plan om een kast te bouwen om je CV-ketel? Zorg dan dat er bijvoorbeeld een ventilatierooster is toegevoegd zodat de ruimte niet potdicht is. Voor advies over ventilatie kun je contact met ons opnemen.

Niet inbouwen

Mocht je de CV-ketel weg willen werken, zorg er dan voor dat je hem niet inbouwt. Dit is misschien mooiste oplossing, maar niet handig. Jouw CV-ketel heeft onderhoudsbeurten nodig en het kan voorkomen dat je ketel een reparatie nodig heeft. Wanneer je dan de CV-ketel ingebouwd hebt, moet je deze wellicht afbreken zodat de monteur erbij kan. Zorg er altijd voor dat de buizen vrij zijn en dat er genoeg ruimte rondom de ketel vrij is.

Timmerman

Er bestaat niet zoiets als een kant-en-klaarkast om je CV-ketel in weg te werken. Wel is er veel inspiratie te vinden op het internet,  van mensen die jou voorgingen. Ga je zelf aan de slag of regel je een timmerman? Wat je ook van plan bent: het is altijd verstandig om eerst contact op te nemen met een ketelinstallateur. Zo ben je er zeker van dat jouw kast geen problemen veroorzaakt in de toekomst.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*