Alles wat je wil weten over pallets

Pallets, we zullen er allemaal in ons leven wel eens in aanraking mee komen. Pallets kunnen uiteraard voor van alles gebruikt worden. Je hebt verschillende soorten maten en materialen en wij gaan het vandaag eens uitgebreid uitleggen!

Soorten pallets

Houten pallets blijven de aller populairste pallets waardoor heel veel mensen de andere soorten vergeten. Zo heb je ook nog kunststof pallets, kartonnen pallets, houtvezelpallets en piepschuimpallets. Het voordeel aan kunststof pallets is dat ze een stuk lichter zijn dan houten pallets. Een houten pallet kan natuurlijk wel zo’n 25 kilo wegen en dat kan met bepaalde werkzaamheden een probleem worden. Daarom kiezen sommige mensen kunststof pallets omdat ze voor bepaalde doeleinden wel fijner zijn. Ook zijn kunststof pallets beter bestendig tegen alle verschillende weertypes. Wat je bijvoorbeeld weer met kartonnen pallets hebt, is dat ze net zoals houten pallets milieuvriendelijker zijn. Zo heb je met houtvezelpallets weer dat ze ontzettend gemakkelijk gestapeld kunnen worden. Dit is ook weer een punt waar veel mensen naar kijken omdat ze hun pallets opbergen en niet gelijk allemaal opmaken. Het is dan natuurlijk een prettig idee dat je de pallets goed op elkaar gestapeld kunt opbergen.

Duurzaam

Vele vragen zich af of pallets duurzaam zijn. We leven nu natuurlijk in een wereld waar duurzaamheid een grote rol in speelt en ook steeds groter wordt. Pallets kunnen natuurlijk hergebruikt worden en dat gaat ook steeds vaker gebeuren. Zeker als duurzaamheid een grotere rol gaat spelen in de wereld waar we nu in leven. 

Pallets kopen

Je kunt natuurlijk op verschillende plekken pallets kopen. De meeste kiezen ervoor om naar de bouwmarkt te gaan omdat je dan de pallets gelijk kunt zien en fysiek kunt aanraken. Het is natuurlijk wel fijn om de pallets op te kunnen meten zodat je zeker weet dat je met het goede formaat thuiskomt. Ook is het een soort uitje om even naar de bouwmarkt te gaan. Als je hier bijvoorbeeld geen tijd voor is, kan je de zoektocht uiteraard ook online verder laten gaan. Er zijn genoeg websites waar je pallets kunt aanschaffen. Op websites staat er ook altijd vermeld waar de pallets geschikt voor zijn, wat het gewicht is en het formaat. Zo heb je bij logistiek online een breed assortiment aan pallets en kan je ook net zo goed een keuze maken als in de bouwmarkt. Fysiek aanraken is niet altijd nodig om een goede keuze te kunnen maken, dus het maakt niet uit waar je op zoek gaat.